Descargar Del walhalla a jerusalem: wagner i la politica Epub Gratis
  • Autor: JAUME RADIGALES
  • Editor: Angle
  • Los datos publicados: 2005-06-14
  • ISBN: 9788496103955
  • Formato de libro: PDF, Epub, DOCx, TXT
  • Numero de paginas: 120 pages
  • Tamaño del archivo: 25MB
  • Clasificacion:

Sinopsis de Del walhalla a jerusalem: wagner i la politica de JAUME RADIGALES:

En el decurs del segle XX, la musica ha estat una de les eines per magnificar la imatge dels governants i, en general, dels aparells de poder mes utilitzats pels regims politics mes diveros. Des de la canco popular fins als ultims exits del rock i el pop, passant per autors depoques preterites, les relacions entre art musical i poder politic han estat fructiferes pero sempre interessades.

Aquest assaig repassa la contradiccio en les idees politiques de Richard Wagner i les influencies en les seves obres, tant esceniques com teoriques.
A partir daqui, Jaume Radigales demostra la fraudulenta i interessada utilitzacio de Wagner -i de molts altres compositor-. Per part del nacional-socialisme alemany, aixi com la tambe interessada prohibicio que de la musica wagneriana sen fa, de manera no legislada, a lestat dIsrael.

Lany 2001 el pianista i director dorquestra argentinoisrealia Daniel Barenboim va obrir la caixa dels trons en interpretar, a Jerusalem, peces de Wagner. Es a partir daquests fets quan es questiona la legitimitat daquella prohibicio, tenint en compte la tambe contradictoria politica cultural dIsrael i, a mes concretament, de la seva Orquestra Filharmonica. Amb aquest text, lautor fa una crida a la reflexio, asserenada i desapassionada, a partir del desemmascarament i la relativitzacio de les idees politiques i de la musica del mateix Wagner.

Aquest treball, que combina amb encert lerudicio i la recerca dun lloc no polititzat per a la musica en la societat de masses, va ser proclamat guanyador ex aequo de la tercera edicio del premi IDEES dAssaig Breu 2004.

BIOGRAFIA AUTOR

Jaume Radigales (Barcelona, 1969) Es doctor en Historia de lArt i professor titular de la Universitat Ramon Llull, on imparteix les assignatures dEstetica i de Llenguatge Musical a la Facultat de Ciencies de la Comunicacio Blanquerna.

Ha publicat, entre daltres, El pensament musical de Joan Maragall, Lopera, Els origens del Gran Teatre del Liceu, Musiques per a la mort, Sobre la musica. Reflexions a lentorn de la musica i laudiovisual i Victoria dels Angels, a mes duna monografia sobre Mort a Venecia de L. Visconti. Es critic musical de La Vanguardia i corresponsal a Barcelona de la revista Ritmo. Realitza i presenta el programa Una tarda a lOpera a Catalunya Musica.
Podriamos Podriamos ciertamente no localizar cualquier tipo de detalles acerca de este particular que Jaume radigales. Quizas el escritor del articulo hechos es sacado de nuestra propia servidor web o si no puede es en realidad anadido a nuestro repositorio banco de datos. Para los que tienen adecuado informacion sobre lo particular JAUME RADIGALES, en caso afirmativo que tipo y el tipo a nosotros rapidez combinarlo con cada uno de nuestros bancaria


Descargar gratis Del walhalla a jerusalem: wagner i la politica en Español:

Del walhalla a jerusalem: wagner i la politica MP3Del walhalla a jerusalem: wagner i la politica Mp3
Del walhalla a jerusalem: wagner i la politica PDFDel walhalla a jerusalem: wagner i la politica PDF
Del walhalla a jerusalem: wagner i la politica EPUBDel walhalla a jerusalem: wagner i la politica EPUB
Del walhalla a jerusalem: wagner i la politica TXTDel walhalla a jerusalem: wagner i la politica TXT
Del walhalla a jerusalem: wagner i la politica DOCDel walhalla a jerusalem: wagner i la politica DOC
Del walhalla a jerusalem: wagner i la politica MOBIDel walhalla a jerusalem: wagner i la politica MOBI

Comentarios

Vashti

De sucede con un libro que nunca ha oído hablar, leerlo, y absolutamente amante de ella.

Gakelv

Muchas gracias por la recopilación, excelente texto.

Machado

Glad finalmente he descargado la versión epub . Estoy muy contento.

Nga

de ocurrir en un libro que nunca ha oído hablar, leerlo, y absolutamente amorosa ella.

Lucinda

puedes subir el archivo por otro ospeda porfa como mediafire?gracias

We'll never share your email with anyone else.